, Por, ju, mund, t keni m shum, hyrje dhe, dalje, n nj, aplikacion, t vetm, duke lidhur m shum PLC, Outseal. PLC, t shumta, Outseal, mund, t komunikojn, prmes, kunjave, I2C, Sda SCL dhe GND me nj pajisje master, dhe, disa, skllav. Programi, i shkallve do t qndroj n PLC, kryesore e cila m pas do t hyj n hyrjethyrjet e PLC, ve skllav., IO, t n, modulet e zgjeruara do t korrespondojn me: bitet e ndryshueshme, n PLC. Kryesore si tregohet. Pr t kthyer Arduino Nano PLC, n, modul, t zgjeruar, IO, fillimisht lidheni at me: portin USB t, kompjuterit, tuaj. M pas shkoni te menyja, Cilsimet n Outseal, Studio. Zgjidhni, Nano V5 numrin e portit dhe shpejtsin e zhurms., Klikoni n skedn Tools, dhe vendosni, adresn E skllevrve TWI sipas nevojs. N kt rast, lihet n nj., Pastaj, klikoni n, Compile Send to the Nano. Nse ngarkimi sht. I suksesshm LED t Power, TX dhe, RX n Nano do t, jen t ndezura vazhdimisht., Nano mund t funksionoj m pas, si nj modul. I zgjeruar IO. Tani vendosni lidhjen e zgjatur t modulit IO me: Master PLC, q, lidh, kunjat e tyre, SDA SCL dhe GND., Lidhni, nj sensor, t temperaturs, LM35 n A.1, t modulit, t zgjatur, IO, nj els me: buton, n, S.1, prmes, modulit, PC817, dhe nj, llamb, treguese, N R.1 prmes nj moduli rele. Udhzimet EDO dhe EDI nga grupi. I Instruksionit t t Dhnave marrin vlerat e daljeve, dhe hyrjeve, t modulit, t zgjeruar IO.

EDO do tu caktoj vlera 8 daljeve dixhitale R.1, deri, n R.8 t Nano prmes, variablave R.17 deri R.24. Shtoni nj udhzim, SPWM, n shkall., Vendoseni ndryshoren e saj, n P.1, bazn, kohore N 1000ms: ON n 1 dhe OFF n 1. Fusni nj shkall dhe shtoni nj, kontakt, dhe, nj, spirale, n t. Vendoseni variablin e kontaktit, n P.1.ST dhe variablin e spirales, n R.17. Fusni nj shkall tjetr dhe, shtoni, nj, udhzim, EDO, n shkall., Klikoni dy, her mbi t Dhe vendosni llojin n Nano., Sigurohuni q, adresa skllav, sht, nj, dhe, memoria PLC, sht R.17. M pas ngarkoni, kodin, n PLC, dhe vzhgoni, ndezjen e llambs, treguese, t lidhur me, R.1, t, modulit, t zgjeruar IO. EDI do t lexoj 8 hyrjet dixhitale, S.1, deri, n, S.8, t Modulit t zgjeruar IO dhe do ti caktoj vlerat e tyre variablave S.17 deri n S.24. Ai gjithashtu do t lexoj 2 hyrjet analoge A.1 dhe A.2 dhe do ti caktoj vlerat e tyre A.3 dhe A.4. Futni tre, shkall n krye t programit., Zvarritni nj udhzim EDI n Shkalln e par. Klikoni dy, her mbi t, dhe vendosni, llojin, n Nano., Sigurohuni q, adresa t jet nj t dhnat, shtes, t jen, A.3, dhe, memoria PLC, t jet S.17. Shtoni nj, kontakt, dhe, nj, udhzim, t rrotullimit, n, ngritje, n shkalln e dyt., Cakto S.17 tek kontakti Dhe B.1 tek instruksioni, rrotullues, n rritje., Trhiqni nj, udhzim, t shkalls, n t tretn., Vendosni, t dhnat, hyrse n A.3, hyrjen min n 0 hyrjen max n 307 shkalln min n 0 shkalln max n 150 kompensimin n 0 dhe rezultatin n I.

1. S, fundi shtoni, nj, kontakt, Prpara SPWM me variablin B.1. Pastaj, ngarkoni, kodin, n PLC, dhe shkoni, n modalitetin, online. Vzhgoni, vlern e temperaturs s, I.1. Shtypni, elsin e butonit, pr t, nisur, dhe ndaluar, pulsimin e treguesit., Dhe kjo sht ajo. Faleminderit per shikimin., Nse kjo, video sht e dobishme, ju lutemi, lini; Nj koment m posht jepni nj; bravo, dhe klikoni, n butonin e abonimit, nse jeni, ende.

https://www.youtube.com/watch?v=GEeiTLoXdKY