Hyrje, Lidhja e qarkut, nga videoja e fundit tani do t prfshij, nj, llamb, treguese, shtes. Le t, nxjerrim, t njjtin program, dhe, t fusim, tre, shkall., Shtoni, nj, deg, n, shkalln e Par dhe, nj, kontakt n seciln deg me bit t ndryshueshm, S.1 dhe B.1., Shto, nj, instruksion, rrotullimi, n rritje, n shkall me variablin B.2., Shtoni, nj, kontakt, dhe, nj, SPWM, n shkalln e dyt., Cakto B.2 te kontakti, dhe, P.1 te SPWM., Vendosni SPWM ON n 2 dhe Off n 2 me bazn kohore t mbetur, n 1000ms. Shtoni nj kontakt dhe nj, spirale n shkalln e tret. Caktoni P.1.ST n kontakt, dhe, R.2 n spirale. M pas ngarkoni kodin n PLC me cilsimet e, Nano V5 numrin e portit nj shpejtsi baud, prej, 115200 dhe adresn Modbus prej 1. Paneli, i operatorit OP320 mund t monitoroj, dhe, kontrolloj, nj PLC me butona, tekste, dhe, tregues., Ka nj, ekran, piktur, njngjyrshe, pr, shfaqjen e tekstit, simboleve dhe fotografive, si dhe butona pr navigim, dhe, kontroll., Porta e shkarkimitCOM lidhet me nj port serike t PC s, Duke prdorur nj kabllo serike DB 9 ose me portn, USB duke prdorur kabllon, USB MD204 pr t, shkarkuar, konfigurimin. Shikoni, lidhjen, n prshkrim.. I njjti port komunikon edhe me PLC. Krkon nj furnizim me energji, DC 24 volt pr t, funksionuar., Lidheni kabllon USB MD204 me OP320 dhe portin, USB t, kompjuterit, tuaj., Vini re se, ai prdor t njjtin drejtues, pajisjeje CH340, si nano. Shkarkoni dhe instaloni, mjetin e modifikimit, OP20.

V8.0Q nga lidhja n prshkrim., Ky version i softuerit sht, i prshtatshm pr modelin OP320 AS q mbshtet lidhjen RS485. Klikoni n ikonn e Projektit t Ri zgjidhni Model OP3205, A dhe klikoni OK., Zgjidhni, llojin PLC, t Modbus, RTU, OP, sht, Master., Klikoni, n cilsimet, zgjidhni, shpejtsin e Zhurms 115200 dhe None Parity., Pastaj, klikoni; OK, dhe, OK., Zgjidhni, Comm, Port nga, menyja File, dhe zgjidhni, portin, tuaj, COM., Futni, prshkrimin e Atributit, t Ekranit, t Analog. Pr t, shtuar, etiketa, klikoni n ikonn, Tekst n t djatht, dhe, vendoseni, n t, djatht, t ekranit., Ndrysho, mesazhin N Temperatura. Shtoni dy tekste t tjera me: mesazhe t piks s, cilsimit, t lart, dhe, piks s, caktuar, t ult., Klikoni, n ikonn, Regjistrohu, n t djatht, dhe, vendoseni, sipas, temperaturs., Sigurohuni q, stacioni PLC q, korrespondon me adresn e Modbus, sht, nj, ID ja, e Regjistrit, sht; 4X: 0 q korrespondon me I.1 n Outseal PLC, dhe ndryshoni, Shifrat e Ekranit, n 3. Shtoni nj regjistr tjetr dhe vendosni ID n e tij, n 4x, 1. Zgjidhni Set pr t, mundsuar, ndryshimin e vlers s piks s; caktuar. Zgjidhni, Limited dhe, ndryshoni Upper n 150. M Pas ndryshoni shifrn e Ekranit, n 3. Shtoni nj Regjistr t tret me nj ID 4×2 dhe t njjtat cilsime si regjistri, i mparshm. Shtoni nj tekst ktu me: mesazhin e DegC., Pr tregues, dixhital, klikoni, n ikonn Lamp dhe, vendoseni, ktu., Sigurohuni q, stacioni PLC, t jet 1; Dhe ID e spirales sht 0x 0 q korrespondon me R.

1 n Outseal, PLC., Shtoni, nj, tekst, pran llambs me mesazhin, R.1. S, fundi, n, kt, ekran, vendosni, nj, ikon, t tastit, t funksionit, ktu., Ndryshoni, tastin, n t djatht. Zgjidhni Screen Jump; dhe, vendosni, numrin e ekranit, n 2. Kjo do t mundsoj, navigimin n ekranin, tjetr. Tani, klikoni n ikonn e Ekranit t Ri nga shiriti i veglave n krye. Jepini prshkrimin dixhital. Shtoni funksionin e tastit majtas zgjidhni, Krcim n ekran dhe sigurohuni q numri. I ekranit t jet nj. Kjo, do t mundsoj, navigimin n ekranin e mparshm. Pr t nisur dhe ndaluar ndezjen e llambs, treguese n PLC, shtoni nj buton, funksioni, dhe zgjidhni, butonin 1. Sigurohuni q, stacioni PLC, t jet nj dhe vendosni ID n e spirales, n 0x128 q. Korrespondon me B.1 n Outseal, PLC., Zgjidhni, Momentary, ON., Tani, shtoni, nj llamb me nj adres Modbus, prej, 0x129 dhe etiketoni at B.2., Shtoni, nj, llamb tjetr me nj, adres, Modbus, 0x, 1, dhe etiketoni at R.2., Pastaj, klikoni, n, ikonn e shkarkimit, pr t, shkarkuar, konfigurimin, n panel., Kur shkarkimi t prfundoj vlera e regjistrit, dhe llamba nuk do t shfaqen n ekran, derisa paneli, t lidhet me PLC. Tani, lidhni, terminalin B, t TTL me modulin RS485 me pinin 8 t lidhsit, t panelit DB 9. Dhe terminali, A n pinin 9. Vini re se. Vlera e temperaturs pikat e prcaktuara dhe llamba shfaqen, tani, n ekran. Pr t ndryshuar, parametrat shtypni butonin SET dhe futni pikn e krkuar t cilsimit pr pikn e caktuar t lart.

M pas shtypni butonin ENTER. Ndryshoni, pikn e caktuar t ult, dhe, shtypni, ENTER., Shtypni, tastin e Funksionit t djatht pr t, lundruar n ekranin, tjetr. Shtypni, tastin, nj pr t, filluar, ndezjen e llambs, treguese dhe prsri pr ta, ndaluar, at. Shtypni, tastin e majt t funksionit pr tu, kthyer n ekranin e mparshm. Faleminderit per shikimin. Nse kjo video sht e dobishme, ju lutemi Lini nj koment m posht, jepni nj; bravo, dhe, klikoni, n butonin e abonimit, nse jeni, ende.

https://www.youtube.com/watch?v=iC2vYqDj54s